Noi detalii despre descinderile de ieri de la vamă. 15 persoane au fost reţinute

Şeful Biroului vamal Ungheni, adjunctul său, dar şi alte 13 persoane au fost reţinute ieri de CNA împreună cu procurori într-un dosar de corupţie. Este vorba despre 6 şefi şi 9 inspectori vamali suspectaţi că ar fi primit mită de la şoferii care transportau marfă pentru a nu-i verifica.

Procurorii spun că urmărirea penală pe numele lor a fost pornită încă în luna octombrie, după ce s-ar fi aflat că funcţionarii primeau de la şoferi de la 50 de lei până la 200 de dolari pentru a nu verifica minuţios mărfurile care erau aduse şi scoase din ţară.

Astfel, angajaţii serviciului vamal ar fi prejudiciat bugetul statului, însă deocamdată nu se ştie cu cât. Ofiţerii CNA împreună cu procurorii anticorupţie au efectuat 18 percheziţii la domiciliile, în birourile şi în maşinile celor vizaţi. Funcţionarii au fost reţinuti pentru 72 de ore.

Operatiunea vine la două luni de la reţinerea altor 30 de angajaţi ai punctelor de trecere Sculeni şi Leuseni. Ofiţerii CNA au depistat atunci că angajaţii serviciului vamal primeau mită de până la 650 de euro pentru a închide ochii la încălcările şoferilor de autocare.