33 la sută din pasagerii Aeroportului Internațional Iași, adică aproximativ 210 mii de persoane, sunt cetățeni ai Republicii Moldova, a declarat la emisiunea „Zi de Zi” de la Radio Moldova, directorul general al instituției aeronautice, Romeo Vatră. Potrivit acestuia, principalele destinații ale moldovenilor sunt Franța, Germania, Italia și Spania.

„Din datele preliminare pe care le avem, de la începutul anului până la data de 12 iunie, avem aproximativ 210.000 de pasageri din Republica Moldova, ceea ce marchează o cifră importantă pentru noi, reprezentând 33% din traficul total al Aeroportului din Iași. Această comparație este făcută cu anul 2022, când am avut un număr mare de pasageri din Republica Moldova, din cauza închiderii spațiului aerian al acestei țări. Anul trecut au fost înregistrați 300.000 de pasageri din Republica Moldova și Ucraina”, a afirmat directorul Aeroportului Internațional Iași, Romeo Vatră.

Amintim că compania aeriană Air Moldova a prelungit sistarea zborurilor până la începutul lunii iulie din cauza că instituția se află încă în proces de restructurare.

Recent, premierul Dorin Recean a menționat că în prezent au loc discuții cu mai multe companii aeriene din Polonia, România, Ungaria și Irlanda pentru a suplimenta rutele care erau operate de Air Moldova.

sursa