Primăria Chișinău invită locuitorii și oaspeții capitalei să se bucure de atmosfera sărbătorilor pascale la târgurile organizate în fiecare sector al orașului, dar și la diversele evenimente culturale dedicate acestei ocazii.

Târgurile de Paști vor funcționa în perioada 8 – 24 aprilie, între orele 7:00-19:00, și vor oferi vizitatorilor o gamă variată de produse tradiționale, cadouri și decorațiuni. Producătorii locali vor aduce la târguri bunătăți specifice de Paști, cum ar fi cozonaci, ouă roșii, brânzeturi, mezeluri, dar și idei de cadouri pentru cei dragi și decorațiuni de sărbătoare care să împodobească locuințele.

Primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, a declarat că târgurile de Paști sunt o oportunitate pentru a susține producătorii locali și pentru a promova valorile tradiționale ale poporului nostru. “Târgurile de Paști sunt un prilej de bucurie și de întâlnire cu tradițiile noastre. Vă invit să vizitați târgurile din sectorul dumneavoastră și să cumpărați produse locale, de calitate și gustoase. Astfel, sprijinim economia locală și ne bucurăm de frumusețea sărbătorilor pascale”, a spus Ion Ceban.

Pe lângă târgurile de Paști, Primăria Chișinău a pregătit și mai multe evenimente culturale în capitală. Astfel, din 8 aprilie se poate vizita o expoziție cu tematică pascală în sediul Preturii Rîșcani. Tot pe 8 aprilie, în scuarul „Feciorii Patriei – Sfântă Amintire” din strada M. Costin va avea loc un concert cu muzică populară și religioasă. Pe 13 aprilie, tot în scuar se va desfășura Festivalul cântecului Pascal „Lăudați pe Domnul”, unde vor participa coruri bisericești și ansambluri folclorice. Festivalul municipal de cântec popular pascal ,,Pentru tine, Doamne”, ed. a XXIV-a, va avea loc la Pretura sectorului Botanica și Biserica ,,Sfântul Dumitru”, pe 11 și 13 aprilie.

Primarul general al municipiului Chișinău a îndemnat locuitorii și oaspeții capitalei să participe la aceste evenimente culturale și să se bucure de spiritul sărbătorilor pascale. “Vreau să vă invit să luați parte la aceste evenimente culturale care ne aduc mai aproape de credința noastră și de valorile noastre spirituale. Sunt evenimente care ne îmbogățesc sufletește și ne fac să ne simțim mândri că suntem parte din acest popor minunat”, a spus Ion Ceban.