Autoritățile dispun de suficiente echipamente de protecție pentru medici, asistente medicale, infirmiere, șoferi de ambulanță, iar informațiile despre lipsa acestuia sunt false. Declarația aparține ministrului Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, şi a fost făcută astăzi în cadrul unui briefing de presă.

“Vom continua să luăm măsurile necesare pentru a asigura lucrătorii medicali cu toate cele necesare. Dispunem de echipamente de protecție şi nu este vorba doar de medici sau de asistente medicale, vorbim despre întreg sistemul medical”, a declarat Viorica Dumbrăveanu.

Totodată, Ministrul Sănătății le-a mulțumit tuturor celor care s-au solidarizat cu personalul medical.

 „Vreau să-mi exprim gratitudinea față de cetățenii Republicii Moldova care au făcut parte din acea putere socială ieri comparativ cu cei care au mers mai mult pe critici, pe informații senzaționale, şi s-au solidarizat prin a aplauda lucrătorilor din sistemul medical, prin a aprecia activitatea lucrătorilor din sistemul medical”, a mai spus Viorica Dumbrăveanu.

Viorica Dumbrăveanu a mai anunțat că la necesitate, va fi asigurată cazarea lucrătorilor medicali în orașul Chișinău și transportarea la locul de muncă.