Ministrul Monica Babuc a avut o întâlnire cu colectivele fostelor ministere ale Educației și cel al Tineretului și Sportului

Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc, a avut o primă întâlnire cu colectivele fostelor ministere ale Educației și cel al Tineretului și  Sportului, urmare aprobării noii structuri a Guvernului, conform căreia Ministerul Culturii a preluat domeniile de activitate de la Ministerul Educației, Ministerul Tineretului și Sportului și domeniul de cercetare de la Academia de Științe a Moldovei.

În cadrul întâlnirii, Monica Babuc a declarat că noua reformă a Guvernului reprezintă o etapă semnificativă în restructurarea autorităților publice centrale care cu siguranță va constitui o bază temeinică pentru modernizarea activității instituțiilor publice din țară. Oficialul și-a exprimat încrederea în gradul înalt de responsabilitate și eficiență sporită din partea angajaților acestor structuri.

Totodată, ministrul a vorbit despre cele mai stringente probleme actuale la etapa reformării acestor instituții, mizând pe profesionalismul și aportul fiecărui angajat în îmbunătățirea domeniilor de activitate prin impactul pe care pot să-l aibă asupra dezvoltării societății.

Precizăm că în cadrul ședinței Guvernului din 26 iulie a fost aprobată structura-tip a Regulamentului privind organizarea şi funcţionarea Ministerelor.

Conform structurii aprobate, conducerea Ministerului este exercitată de către ministru, un secretar general de stat și secretari de stat. În cadrul fiecărui minister se va institui un Colegiu al Ministerului, compus din oameni cu funcții de răspundere și condus de ministru, colegiu cu atribuții definite prin hotărâre de guvern.