În legătură cu îngrijorările populației privind aprovizionarea cu sare, Ministerul Economiei confirmă că Republica Moldova dispune de suficiente stocuri de sare. Atât în luna ianuarie, cât și în februarie s-a importat peste o mie de tone de sare alimentară (iodată și neiodată). Importatorii de sare au confirmat că nu există nici o problemă de asigurare a cererii interne a Moldovei cu acest produs.

Deși, sarea este importată în mod deosebit din Ucraina (85%), produsul este adus în țară și de pe alte piețe, printre care Bulgaria, România, Polonia și Italia. Respectiv, comercianții vor suplini stocurile de pe aceste și alte piețe. Panica artificială și adaptarea mai lentă la schimbările în cererea unor lanțuri de aprovizionare, provoacă unele distorsiuni temporare în aprovizionarea pe raft. În acest context, ministerul economiei reiterează mesajul că nu există motive de panică în acest sens și nu există riscul ca anumite categorii de produse să dispară din comerț. 

În legătură cu majorarea prețurilor la unele produse, menționăm că în general, se atestă un proces inflaționist la nivel global, care, nemijlocit, afectează și prețurile din țara noastră la toate produsele, nu doar la sare. Costurile serviciilor de logistică au crescut constant încă din mijlocul anului 2021 și acestea continuă să se majoreze odată cu creșterea prețurilor internaționale la carburanți. Din acest considerent, Guvernul a elaborat mecanisme de susținere a cetățenilor, prin programe țintite pe păturile vulnerabile și a plafonat adaosul comercial la o serie de produse social-importante în această perioadă de criză.