Expertul independent Dionis Cenușa spune că este atacat de trolii pro-președintelui Maia Sandu pe Facebook din cauza criticilor sale legate de lipsa dorinței lui Sandu de a implementa decizia Curții Constituționale privind numirea noului prim-ministru, informează Telegraph.md.

Printr-o postare pe Facebook, Cenușa susține că “Uniunea Europeană ar putea și ar trebui să intervină pentru a reaminti tuturor actorilor politici de primatul statului de drept”, dar pentru o așa opinie a fost atacat de trolli.

“Pentru mine, o astfel de intoleranță la critica fundamentată arată ca populismul.

Potrivit cercetătorului Christer Jonsson, populismul implică un deficit democratic: “populiștii susțin că reprezintă “oamenii adevărați” sau “majoritatea tăcută”
implicați-i pe cei care nu împărtășesc opiniile populiștilor și noțiunea de “popor” nu sunt membri legitimi ai societății. Populismul este în esență anti-pluralist, ceea ce este în contradicție cu norma de coexistență – să “trăiești și să lași să trăiești””.

A fi pro-reformă sau pro-UE nu are nimic de-a face cu asta, cu populismul, pentru că sunt un promotor dedicat al reformelor încă din anii 2000, când, odată, Vladimir Voronin, mi-a spus în public “tu , cei din mediul academic, nu stiu nimic despre politica adevărată”.

Deci, nu voi accepta niciodată să fiu redus la tăcere sau împins în autocenzură. Populismul este o conduită politică foarte periculoasă, care dăunează proceselor democratice.

Trollii de toate culorile politice vor fi blocați. Fii respectuos dacă vrei să te angajezi într-o conversație cu mine”, a scris expertul pe pagina sa de pe Facebook.

Potrivit unor informații, trollii din PAS ar fi gestionați de către Dumitru Alaiba, același personaj care a crescut ferme de trolli și la PLDM. Despre aceasta a vorbit și Sergiu Mocanu, iar săptămâna trecută și deputatul Inga Grigoriu susținea că Andrei Năstase este atacat de trollii care zilnic o laudă pe Maia Sandu.