Mii de pastile Ecstasy urmau să ajungă în cluburile de noapte din capitală

 

Peste 1500 de pastile Ecstasy, care urmau să fie vândute în cluburile din capitală, au fost ridicate de ofițerii Antidrog. Drogurile au ajuns în Republica Moldova prin intermediul unui operator poștal.

În acest sens, ofițerii Direcției Antidrog a Inspectoratului Național de Investigații în comun cu angajații oficiului Râșcani al Procuraturii municipiului Chișinău și a Serviciului Vamal, au efectuat mai multe percheziții soldate cu reținerea unei persoane implicate direct în transportarea și comercializarea stupefiantelor pentru clienții cluburilor de noapte.

În scopul acumulării materialelor probatorii, au fost efectuate achiziții de control, fiind procurate și scoase din circuitul ilicit pastile Ecstasy.

Ca urmare a activităților desfășurate, au fost sechestrate peste 1 500 de pastile cu efect psihotrop, mai multe obiecte destinate consumului de droguri, cântare electronice la scară mică, telefoane mobile și bani obținuți pe cale infracțională din realizarea drogurilor.

Pastilele ajungeau în Republica Moldova prin intermediul expedierii prin poștă, în acest sens fiind utilizat un prestator de servicii poștale din afara Republicii Moldova, iar comanda drogurilor se făcea prin Darknet (partea întunecată sau ascunsă a internetului) de pe website-urile producătorilor și al magazinelor online, în acest caz unul a fost localizat în Olanda.

Astfel, urmare a măsurilor speciale de investigație întreprinse, a fost identificat și ridicat coletul transmis prin operator poștal din Olanda spre Moldova.  În el fiind depistate, camuflat ascunse, peste 1500 comprimate Ecstasy.

De la Serviciul Vamal spre destinatar a fost efectuată livrarea controlată a coletului, iar la primirea acestuia destinatarul a fost reținut.

Valoarea totală a stupefiantelor sechestrate și scoase din circuitul ilicit se ridică la suma de aproximativ 300 000 lei, un comprimat fiind realizat cu 150 – 200 lei.

Acestea erau realizate în mai multe localuri de agrement din capitală, în acest sens fiind acumulate probe pe parcursul investigației.

Dacă vinovăția îi va fi demonstrată, persoana riscă o pedeapsă cu închisoare de la 7 la 15 ani.

De la începutul anului au fost sechestrate peste 3000 de pastile Ecstasy.