Prima stație de monitorizare a calității aerului în regim online din Republica Moldova a fost lansată la Chișinău. Stația va înregistra poluarea preponderent influențată de emisiile provenite de la traficul auto, cu software-ul, analizoarele de gaze și consumabilele incluse.

Ministrul Mediului, Iuliana Cantaragiu, a declarat că la nivel național, conform necesităților, trebuie să activeze 18 stații de monitorizare în regim online. Lansarea acestei stații este un pas înainte pentru Republica Moldova în dezvoltarea sa și apropierea de standardele Uniunii Europene în ceea ce privește protecția aerului atmosferic.

Directorul Agenției de Mediu, Gavriil Gîlcă, a declarat că această stație va avea capacitatea și posibilitatea să monitorizeze în regim online 5 dintre cei mai frecvenți poluanți care reies din gazele de eșapament și cel mai important această stație ne va oferi posibilitatea să oferim informația în regim online și urgent tuturor organelor cu funcție de control și luare a deciziilor.”