Proiectele actuale și cele de viitor privind dezvoltarea domeniului de tineret au fost discutate astăzi de primarul Ion Ceban cu 24 de lucrători de tineret veniţi din Armenia, Ucraina şi Portugalia. Edilul a declarat în cadrul întâlnirii despre intenţia municipalității de a declara anul 2023 – Anul Tineretului în Chişinău.

”Municipalitatea își propune pentru anul viitor implementarea Strategiei de Tineret 2023, lansarea programelor de start-up pentru tineri, lansarea incubatoarelor de afaceri și continuarea implementării programului de granturi și cofinanțare a organizațiilor non-guvernamentale. La fel, ne propunem să lansăm Programul Locuințelor pentru Tineri și Programul de Capacitare a Centrelor de Tineret și Consiliilor. În cadrul întâlnirii am discutat despre centrele de tineret deschise în sectoarele Capitalei, al 5-lea urmând să fie dat în exploatare în curând. Am reuşit să creăm spaţii publice pentru desfăşurarea evenimentelor cultural-artistice pentru tineri şi copii şi am organizat un şir de activităţi menite să dezvolte şi să implice tinerii din capitală. În ultimii doi ani, investiţiile municipale în domeniul tineretului au crescut de 10 ori”, a declarat Ion Ceban.

Cei 24 de lucrători de tineret veniţi în vizită la Primăria Capitalei s-au arătat interesaţi şi de situaţia politică din Republica Moldova şi chiar au reuşit să facă schimb de experienţă cu tinerii din centrele de tineret din Capitală.

Vizita tinerilor din Armenia, Ucraina şi Portugalia în capitala noastră a fost posibilă datorită faptului că Centrul Municipal de Tineret Chișinău este membru SALTO-YOUTH, o rețea de șapte Centre de Resurse care lucrează pe sectoare prioritare europene din domeniul tineretului.

Ca parte a strategiei de formare a Comisiei Europene, SALTO-YOUTH oferă resurse de învățare non-formală pentru lucrătorii de tineret și liderii de tineret și organizează activități de formare și contact pentru a sprijini organizațiile și agențiile naționale în cadrul programului Comisiei Europene.