În acest weekend, pe 2 și 3 septembrie, Primăria Chișinău organizează Zilele Chișinăului la Piatra Neamț, România.

Manifestările cultural-artistice se vor desfășura în cadrul Festivalului ,,Neamț Art Festival”.

”Pe 2 septembrie, la Curtea Domnească Piatra Neamț, va avea loc o expoziție de pictură a artiștilor basarabeni, membri ai Uniunii Artiștilor Plastici din Republica Moldova. Seara, în Piața Libertății din Piatra Neamț va avea loc un concert susținut de Orchestra Municipală ,,Camerata Chișinău”, soliști: Natalia Tanasiciuc, Igor Țurcanu și Igor Podgoreanu, Vitalie Advahov și Cătălin Advahov”, a scris Ion Ceban pe pagina sa de pe o rețea socială.

Pe 3 septembrie, la Muzeul de Arte din Piatra Neamț, va fi lansată deja expoziția ,,Cămașa cu altiță din Republica Moldova”, autor Olesea Enache. Tot acolo, va avea loc lansarea cărților ,,Retorica vestimentară, cămașa cu altiță” și ,,Creatori, purtători și admiratori ai costumului tradițional din secolul al XX-lea”, autor Varvara Buzilă.

”Seara, participanții la festival se vor bucura de un program muzical prezentat de ,,Lupii lui Calancea”. Vă așteptăm cu drag să sărbătorim împreună ,,Zilele Chișinăului la Piatra Neamț”, a mai scris primarul Ion Ceban.