Chișinău, 23 mai 2023 – Primăria municipiului Chișinău și Direcția Generală Educație, Tineret și Sport, în colaborare cu DVV International Moldova, anunță deschiderea înregistrărilor la cursurile de dezvoltare personală și profesională oferite de Centrul Municipal de Învățare și Educație a Adulților. Aceste cursuri vor fi disponibile pentru cetățenii din municipiul Chișinău în perioada mai-decembrie 2023, având ca scop promovarea valorii procesului de învățare și educație a adulților.

Potrivit unui comunicat de presă emis de Primăria Chișinău, Centrul Municipal de Învățare și Educație a Adulților a fost creat în baza unui memorandum de înțelegere și cooperare între Primărie și Reprezentanța Asociației Germane pentru Educația Adulților în Republica Moldova, AO „DVV International Moldova”. Scopul acestui parteneriat este realizarea celui de-al patrulea obiectiv al Agendei 2030 pentru Dezvoltarea Durabilă, și anume promovarea valorii procesului de învățare și educație a adulților și a învățării pe tot parcursul vieții.

Centrul Municipal de Învățare și Educație a Adulților reprezintă primul hub educațional inovativ din Republica Moldova, care asigură accesul cetățenilor la oportunități de învățare și educație de calitate pentru adulți. Aceasta este considerată o componentă esențială pentru dezvoltarea capitalului uman al orașului.

Persoanele interesate pot accesa formularul de înregistrare la cursuri folosind link-ul: FORMULAR DE ÎNREGISTRARE. Pentru mai multe informații și detalii de contact, se poate apela numărul de telefon 022/20-16-03 sau se poate trimite un e-mail la adresa [email protected].

Oferta educațională pentru anul 2023 la Centrul Municipal de Învățare și Educație a Adulților cuprinde o gamă largă de cursuri, care vor fi oferite gratuit pentru cetățenii din municipiul Chișinău. Printre acestea se numără cursuri de limbă engleză, limbă germană, limbă italiană, contabilitate 1C, artă oratorică, dezvoltarea competențelor de bază aferente angajării, competențe digitale pentru angajare, precum și cursuri de scriere de proiecte, managementul proiectelor și fotografie.

De asemenea, Centrul Municipal de Învățare și Educație a Adulților va oferi cursuri și în domeniul sănătății, cum ar fi bazele alimentației sănătoase și autogestionarea bolilor cronice. Alte teme abordate includ parenting-ul, gestionarea finanțelor personale, fitness-ul financiar, inițierea în afaceri, educația pentru media și multe altele. Cursurile vor fi susținute de către specialiști și experți în domeniu, oferind participanților oportunitatea de a dobândi cunoștințe și abilități valoroase.

Pe lângă cursurile propriu-zise, Centrul Municipal de Învățare și Educație a Adulților va organiza și sesiuni de informare despre cursuri și oportunitățile oferite de centru. De asemenea, vor fi organizate masterclass-uri în diverse domenii și vor avea loc evenimente precum “Dialoguri Deschise”, unde personalități notorii și oameni de succes din Republica Moldova vor împărtăși experiența și practicile lor de succes.

Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, a declarat: “Sunt mândru să anunț lansarea Centrului Municipal de Învățare și Educație a Adulților în parteneriat cu DVV International Moldova. Acest centru reprezintă un pas important în dezvoltarea educației adulților în municipiul Chișinău și contribuie la creșterea capitalului uman al orașului. Suntem dedicați să oferim cetățenilor acces la oportunități de învățare și dezvoltare personală și profesională, astfel încât să poată își îmbunătăți calitatea vieții și să contribuie activ la dezvoltarea comunității noastre.”

Centrul Municipal de Învățare și Educație a Adulților din Chișinău își propune să devină un loc de referință în ceea ce privește dezvoltarea personală și profesională a adulților, oferind cursuri relevante și de înaltă calitate. Această inițiativă vine în sprijinul nevoilor și intereselor diverse ale comunității și evidențiază importanța învățării pe tot parcursul vieții în societatea contemporană.

Încheind, Centrul Municipal de Învățare și Educație a Adulților din Chișinău deschide noi orizonturi pentru adulții din municipiu, oferindu-le posibilitatea de a-și dezvolta abilitățile și cunoștințele într-o varietate de domenii. Cu o ofertă diversificată de cursuri și evenimente educaționale, acest centru va contribui la creșterea calității vieții și la dezvoltarea comunității în ansamblu.