O femeie de 65 de ani și două minore de 7 și 11 ani au avut nevoie de îngrijiri medicale și au fost transportate la spital, după ce s-au intoxicat cu fum de la sobă. Cazul a avut loc în dimineața zilei de 26 decembrie în satul Valea Perjei din raionul Cimișlia.

La fața locului au fost alertați pompieri și salvatorii, care au stabilit că un incendiu în locuință nu a izbucnit, iar victimele au suferit din cauza inundării casei cu fumul emanat de la soba, care era defectă.

Femeia și copilele au fost duse la spital în stare stabilă.

Toate circumstanțele producerii incidentului urmează a fi stabilit de specialiști.

Pompierii și salvatorii, îndeamnă oamenii să respecte regulile de siguranță în sezonul rece atunci când utilizează sobele și alte instalații de încălzit. Potrivit salvatorilor, sobele trebuie să fie verificate înainte de utilizare.

Oamenii sunt rugați să stingă focul în sobă pe timp de noapte, dar și să aerisească periodic încăperile. De asemenea, pompierii îndeamnă oamenii să nu obtureze canalele

Potrivit IGSU, în perioada rece a anului 2023 numărul incendiilor izbucnite din cauza nerespectării regulilor de securitate și de exploatare a surselor de încălzit a constituit 1621, cu 71 mai puțin în comparație cu anul precedent.