Infrastructura rutieră se modernizează tot mai mult în suburbii. Cu sprijinul financiar al Primăriei Chișinău, în orașul Codru continuă lucrările de reparație și construcție a străzilor Livădarilor, Izvoarelor, stradelei 1 Izvoarelor și Cărbunarilor.

Potrivit primarului general Ion Ceban, investiția municipalității în acest proiect, în perioada anilor 2020-2022, a fost de 11 milioane de lei, iar cea locală – de peste 34 de milioane de lei.

„Potrivit proiectului, lucrările pe cele patru străzi, cu o lungime de 4,5 kilometri, urmează să se încheie în 2023. Menționez că drumul Livădarilor, care se întinde pe o lungime de peste 3,2 kilometri, este construit de la zero. Până la etapa actuală, a fost instalată canalizarea pluvială și bordurile. Au fost asfaltate unele porțiuni de drum și trasate trotuarele care vor fi pavate. De asemenea, lucrările de construcție și reabilitare presupun asfaltarea intrărilor în curți și a intrărilor pe străzile adiacente”, a punctat edilul.

Ceban spune că după încheierea lucrărilor de asfaltare și pavare vor fi aplicate marcajele și instalate indicatoarele rutiere.