Dezvoltarea și modernizarea infrastructurii suburbiilor municipiului Chișinău prinde și mai mult contur, inclusiv cea din cadrul domeniului educației.

Astfel, datorită implicării directe a municipalității, peste 800 de elevi și 70 de angajați de la Liceul Teoretic „Al. Mateevici” din Cricova beneficiază de condiții mai bune pentru studii. Și asta după ce, în comun, Primăria Chișinău, Primăria Cricova și administrația instituției de învățământ au reușit să ducă la bun sfârșit lucrările, privind repararea capitală a acoperișului.

În cadrul unei vizite pe care a întreprins-o la Liceul respectiv, Primarul General Ion Ceban a declarat că, Primăria Chișinău a răspuns, fără nicio reținere, solicitărilor administrației locale și a instituției de învățământ, lucrările fiind complexe, deoarece s-au desfășurat la toate cele patru blocuri ale școlii.

„Acoperișul a fost construit cu elemente de rezistență șarpant și frontoane. Au fost instalate rigole, burlane pentru scurgerea apei, montate parazăpezi, reparată streașina și coșurile de ventilare. Rezultatul implementării acestui proiect este crearea condițiilor sigure și confortabile pentru activitatea elevilor și personalului didactic. La această școală am reușit să susținem și dotarea cu utilaj nou a bucătăriei”, a mai adăugat edilul.

Totodată, a mai menționat Ion Ceban, la fel, la solicitarea adminstrarea Liceului, în continuare, va fi elaborat și un Proiect, care vizează modernizarea sistemului de electricitate din instituție.

Precizăm că, costurile lucrărilor de reparație a acoperișului au fost de peste 3,3 milioane de lei, dintre care Primăria Chișinău a achitat peste 2,2 milioane de lei, iar Primăria Cricova – peste 1,1 milioane de lei.

Primăria Chișinău, care, în ultimii ani, a implementat cu succes zeci de astfel de proiecte, este gata să atingă și alte obiective asemănătoare, cu scopul de a oferi copiilor și adolescenților din suburbiile Capitalei o motivație în plus pentru a iubi școala.