Un tânăr din Israel a încercat să treacă frontiera Republicii Moldova cu un pistol pneumatic și muniție aferentă acestuia, ascunse în bagajul său personal.

Potrivit Poliției de Frontieră, incidentul a fost înregistrat ieri, 7 ianuarie, pe Aeroportul Internațional Chișinău, pe sensul de ieșire din Republica Moldova.

Pentru procedurile de control asupra pasagerilor de la ruta Chișinău-Tel Aviv, la ora 17:40 s-a prezentat tânărul de 22 de ani. 

În cadrul controlului de securitate, oamenii legii au observat în valiza persoanei un obiect asemănător armei. La examinarea conținutului s-a stabilit că este un pistol pneumatic. Suplimentar au fost depistate două pachete cu zeci de bile din metal și 10 balonașe CO2.

La scurt timp, la fața locului a intervenit grupa operativă din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Aeroportul Internațional Chișinău pentru documentarea cazului și stabilirea tuturor circumstanțelor.

În context, pistolul și muniția aferentă au fost ridicate și vor fi transmise la Centrul tehnico-criminalistic şi expertize judiciare al MAI. În funcție de rezultate se va face încadrarea juridică a faptei și atragerea la răspundere a persoanei.

sursa