Incendiu devastator la Glodeni. 2 oameni şi-au pierdut viaţa

2 oameni au murit după ce casa în care se aflau a luat foc. S-a întâmplat în localitatea Fundurii Vechi din raionul Glodeni.

Potrivit pompierilor, din primele informaţii se cunoaşte că cei 2 bărbaţi de 51 şi respectiv 60 de ani au fost găsiţi decedaţi într-o locuinţă din sat. Incendiul a mistuit bunurile materiale din interiorul unei odăi unde se aflau persoanele. Cel mai probabil focul s-ar fi aprins din cauza încălcării regulilor la exploatarea sobei de încălzit. Toate circumstanțele acestui caz urmează a fi elucidate.

Un alt incendiu care a distrus o casă a avut loc în orașul Cahul. Din primele informații focul a cuprins o casă părăsită iar pompierii au reușit lichidarea arderii fără ca aceasta să obțină răspândire. Cauza incendiului va fi stabilită ulterior de către inspectorii supravegherii de stat a măsurilor contra incendiilor.

Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale îndeamnă oamenii să respecte regulile de apărare împotriva incendiilor. Persoanele sunt rugate să monitorizeze sobele și să stingă focul pe noapte. Mai mult, nu este indicat ca în prejma sobelor să se afle lucruri care ar putea să se aprindă.

Conform datelor Serviciului Situații Excepționale, de la începutul anului 2016 în Republica Moldova au avut loc 1654 de incendii.