Importau mașini și le declarau ca fiind de ultimă generație. Schema prin care o companie înșela clienții

Importau mașini de lux produse acum 1 an sau 2 și le declarau la vamă ca fiind fabricate în același an. Este schema pusă la cale de reprezentanții unei companii auto care au fost deconspirați de către Serviciul Vamal. Vameșii au depistat că reprezentanții companiei făceau acest lucru intenționat ca să înșele clienții.

În cadrul investigațiilor au fost identificate 41 de automobile importate în țara noastră în anii 2014-2015 și, la devamarea cărora nu au fost introduse datele adevărate. Totuși, conform actelor acumulate de către anchetatori, automobilele erau produse cu un an înainte de a fi aduse în țară, astfel compania încercând să înșele clienții.

Prețul automobilelor importate variază de la 700 de mii de lei până la 1 milion 500 de mii de lei.

Totodată, organele de anchetă au identificat șapte mijloace de transport importate pe parcursul lunii curente, fabricate în anul 2016, dar declarate organului vamal ca fiind fabricate în anul 2017.

În cadrul perchezițiilorefectuate în birourile suspecților au fost depistate o serie de documente și dispozitive electronice care atestă implicarea acestora în infracțiunea de contrabandă, fiind ridicată corespondența electronică a responsabililor de importuri cu furnizorii, blocuri de sistem care urmează a fi supuse expertizei informaționale, șapte autoturisme, adeverințe vamale și documente eliberate de către uzina producătoare.

În cazul în care se va demonstra vinăvăția persoanelor implicate, acestea riscă închisoare de la 3 la 10 ani, pentru contrabandă.