Autoritățile municipale lansează un nou termen pentru implementarea sistemului electronic de taxare în transportul public din Chișinău. Dacă în luna decembrie a anului trecut, viceprimarul Ruslan Codreanu, actualmente primar interimar, estima că taxarea electronică va fi implementată până pe 1 septembrie 2018, acum șefii din transport speră că proiectul va fi definitivat până în noul an, transmite IPN.

Șeful interimar al Direcției transport și căi de comunicație, Vitalie Butucel, a declarat la ședința operativă de la Primărie că, după aprobarea caietului de sarcini de către Consiliul municipal Chișinău, acesta a fost remis Guvernului pentru ca Centrul de guvernare electronică să efectueze expertiza tehnică. Acum proiectul urmează să fie remis din nou în CMC pentru ca acesta să aprobe soluțiile propuse de către Centrul e-guvernare. Potrivit șefului Direcției, anul acesta va fi lansată licitația și selectată compania care va implementa sistemul de taxare electronică, astfel ca anul viitor acesta să funcționeze deja în transportul public.

În 2010, Primăria Chișinău anunța că, cel târziu în 2012, locuitorii capitalei nu vor mai trebui să cumpere bilete de la taxator, pentru că vor achita costul călătoriei cu un card electronic. În repetate rânduri, autoritățile au anunțat termene noi, însă nici la șase ani distanță de termenul fixat, taxarea electronică în transportul public din capitală așa și nu a fost implementată.