Iarna a pus stăpânire pe Moldova. Drumuri blocate, sate rămase fără curent și mașini înzăpezite

Drumuri blocate, sate rămase fără curent electric și zeci de mașini înzăpezite Este bilanțul ninsorii și a viscolului de noaptea trecută. Salvatorii anunță că noaptea trecută au deblocat peste 80 de autoturisme blocate în nămeți.

Potrivit Serviciului Situațiilor Excepționale, cele mai multe intervenții ale salvatorilor pe parcursul nopții au avut loc în Găgăuzia, Cahul, Căușeni, Cantemir, dar și Ștefan Vodă. Doar în Unitatea Administrativ Teritorială Găgăuzia, salvatorii au deblocat 60 de mașini înpotmolite în nămeți și în care erau oameni. Totodată, pe drumurile care duc spre Cahul au rămas blocate 12 autoturisme, acestea fiind și ele deblocate de pompieri. Astfel, au fost scoși 200 de oameni din mașinile blocate, printre care 17 copii.

De asemenea, în nămeți au fost blocate și 2 ambulanțe, una în Anenii Noi și alta la Ceadîr-Lunga. În total au fost antrenați peste 225 de salvatori și pompieri cu 77 de autospeciale.

https://www.youtube.com/watch?v=dpsPFJvqRv4

Totodată, Ministerul Transporturilor anunță că la această oră rămân blocate mai multe drumuri naționale care duc spre sudul țării și care au fost înzăpezite din cauza viscolului puternic. Este vorba despre traseul M3 Chişinău-Vulcăneşti, Ciumai-Burlăceni şi Slobozia-Mare-Vulcăneşti. Muncitorii intervin acum pentru a curăţa traseul Căuşeni-Ştefan-Vodă, între localităţile Olăneşti-Tudora (frontiera cu Ucraina), unde au fost depuse mai multe sloiuri de zăpadă. De asemenea, se intervine acum pe traseul R36 din raionul Ciadîr-Lunga, unde zăpada este viscolită, iar curăţarea este dificilă.

Totodată, din cauza condițiilor meteo nefavorabile au fost deconectate ieri peste 20 de localități din raioanele de sud ale țării.