La Bălți, într-un sectorul privat, o haită de câini a atacat mai multe capre. În rezultat una din ele a fost sfâșiată până la moarte, iar alta a fost rănită.

Despre cele întâmplate a povestit chiar stăpânul caprelor.

Potrivit lui, problema câinilor fără stăpân din zona unde locuiește este de câțiva ani deja. El a mai spus că a luat deja legătura cu primăria și poliția. Totodată, bărbatul a precizat că nu face apel la cruzime față de animale, ci cere să se intervină în situația creată.

Atacul asupra caprelor a avut loc vineri, pe 29 martie. Alexei era la serviciu și nu știa ce s-a întâmplat. Caprele pășteau lângă casă, sectorul privat din zona Podului Chișinău. Bărbatul a menționat că anterior câinii atacaseră aici și oameni.

„Nu eram acasă, eram la serviciu. Lângă casă pășteau caprele, în zona Podului Chișinău, unde este fostă carieră. Vecinii au văzut câinii atacând și au intervenit, alungându-i. Ca urmare, o capră a murit și una a fost rănită”, a spus Alexei. 

„Acesta nu este primul an în care există problema haitelor de câini. S-a întâmplat să fie atacați și oameni. Am depus plângere la primărie cu fotografii și am scris și o declarație la poliție. Ne dorim ca autoritățile să acorde atenție acestei probleme. Dacă mâine va ataca oameni, copii? Această capră este și ea un suflet”, a mai menționat bărbatul. 

Stăpânul caprelor a precizat că a contactat anterior adăpostul de animale și a vorbit cu voluntarii. Dar, după cum i s-a explicat, câinii nu sunt agresivi și nu pot fi pur și simplu izolați.

sursa