Haine, cosmetice și țigări de contrabadă descoperite la vamă

Haine, cosmetice și țigări de contrabadă au fost descoperite la punctele vamale Tudora, Cahul și Leușeni. Primul caz a fost înregistrat la ieșirea din țară prin postul vamal Tudora, în timpul verificării unui Volkswagen Scirocco, condus de către un cetățean ucrainean. Inspectorii vamali au descoperit, într-o geantă aflată în portbagajul autoturismului, produse de igienă personală și suplimente alimentare. Marfa care valorează circa 30 000 de lei aparține unei ucrainence în vârstă de 52 de ani.

produse_de_ingrijire

Un alt caz a avut loc la Cahul. Vameșii au depistat 447 de articole vestimentare pentru femei și bărbați, de diferite modele și mărimi, aduse din România și nedeclarate conform procedurii. Bunurile erau ticsite într-o valiză aflată în autoturismul unui bărbat în vârstă de 33 de ani și urmau să fie comercializate ilegal pe piața autohtonă.

Cel de-al treilea caz a fost semnalat la Leușeni, unde vameșii au supus verificărilor un microbuz ce transporta pasageri din Republica Moldova în Italia. În cadrul verificărilor a fost implicat și câinele antitabac Donna, care a semnalat prezența produselor din tutun în mai multe locuri ale unității de transport. În rezultat, angajații vamali au extras din torpedou, salon și peretele lateral 5 300 de țigarete de diverse mărci, cu timbre de acciz ale Republicii Moldova.

tigari

În toate cazurile, vameșii au ridicat marfa pentru a o confisca, iar bănuiții riscă amenzi de până la 9 mii de lei.