Compania Internațională Frontera Resources Corporation va extrage petrol și zăcăminte naturale în Moldova

Compania internațională Frontera Resources Corporation a ajuns și în Moldova. Aceasta va explora zăcămintele naturale şi se va ocupa de producţia de petrol şi gaze. Asta după ce firma a câştigat o licitaţie în acest sens anunţată de Guvernul Republicii Moldova şi organizată de Agenţia pentru Geologie şi Resurse Minerale din cadrul Ministerului Mediului.

Procesul de licitare a fost supravegheat de o comisie restrânsă formată din reprezentanţii mai multor ministere şi agenţii guvernamentale din Republica Moldova.

Frontera Resources International şi-a depus oferta pe 27 septembrie 2016, iar după finalizarea tuturor procedurilor a fost anunţată despre faptul că a câştigat licitaţia.

„Suntem foarte bucuroşi că avem posibilitatea de a extinde activitatea noastră în Moldova, ca parte a strategiei privind Marea Neagră. Guvernul a creat un mediu foarte primitor pentru investiţiile directe străine ale SUA în sectorul petrolier şi al gazelor naturale. Mai mult, progresul continuu a guvernului în prinvinţa Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană care a intrat în vigoare în 2014 oferă un fundament atractiv pentru iniţiative de investiţii străine ale SUA. În această privinţă, noi dorim să devenim o parte infrastructurii energetice locale şi să construim o relaţie de sinergie cu Guvernul Moldovei ca urmare a explorării şi producţiei sustenabile a hidrocarburilor pe teritoriul acordat nouă în decursul anilor următori”, a declarat Preşedintele şi Directorul Executiv al companiei, Steve C. Nicandros.

Conform legii, acum urmează să fie semnat acordul de concesiune privind explorarea şi dezvoltarea hidrocarburilor, cu Guvernul Republicii Moldova. Frontera şi Guvernul au iniţiat deja acest proces care ar trebuie să se finalizeze în câteva săptămâni, înainte de sfârşitul anului, anunţă compania.

Frontera Resources Corporation este o companie independentă specializată în explorarea zăcămintelor şi producţia de petrol şi gaze naturale, care deţine mai multe active în Georgia.