Prim-ministrul Natalia Gavrilița anunță că peste 400.000 de familii s-au înregistrat deja pe platforma guvernamentală compensatii.gov.md.

Totodată, premierul mai spune că se vor căuta soluții pentru persoanele vulnerabile energetic din cauza majorării tarifelor la energie electrică. Declarațiile au fost făcute de Natalia Gavrilița în timp ce era la un eveniment public, transmite Realitatea.

„Am vorbit de mai multe ori că am învățat lecția în octombrie anul trecut când a început criza energetică pentru oamenii noștri. De atunci am lucrat la un mecanism mai țintit, care va lua în considerare vulnerabilitatea energetică a unei familii. Există site-ul compensatii.gov.md. Și acolo avem peste 400 de mii de familii care au solicitat înregistrarea și se face analiza datelor, și o să vedem care sunt datele pentru energie, și care este categoria îi este atribuită”, anunță Gavrilița.

„Am văzut că ANRE a crescut tarifele la energie electrică și vom încerca să găsim resurse pentru compensații pentru cei care sunt vulnerabili energetic din cauza prețului la energie electrică”, a mai precizat prim-ministra.

Natalia Gavrilița a fost întrebată dacă s-a înregistrat deja pe site-ul compensatii.gov.md.

„Din păcate nu am reușit. Am o agendă foarte încărcată, dar este vorba de părinții mei care trebuie să se înregistreze. Este decizia lor și trebuie să discut cu ei”, a răspuns Natalia Gavrilița.

realitatea.md