Primăria Municipiului Chișinău a anunțat finalizarea lucrărilor de reparații pentru Complexul Educațional Gimnaziul-Grădiniță „STEAM”, un proiect ambitios prin care se dorește reconceptualizarea sistemului educațional municipal.

Lucrările, în valoare de aproximativ 24 de milioane de lei, au inclus reparații capitale și eficientizarea energetică a blocurilor. Aceste modernizări vin să sprijine viziunea primăriei de a transforma instituția într-un centru de învățământ modern și prietenos, cu o capacitate de până la 1.000 de copii.

“Dorim să oferim un suflu nou acestei instituții prin reorganizarea spațiilor de învățare într-un stil modern, prietenos, cu dotări pentru laboratoare și săli de curs”, a declarat Viceprimarul Capitalei, Angela Cutasevici, pe o pagină de socializare.

Complexul Educațional „STEAM” va pune accent pe învățarea transdisciplinară, o abordare care integrează Știința, Tehnologia, Ingineria, Arte și Matematica. Elevii vor fi implicați în învățarea experiențială și inovatoare, cu un accent pe activități de echipă, cooperare și respectarea identității culturale a fiecărui copil.

Această abordare individualizată va permite monitorizarea constantă a eficienței activităților de predare-învățare-evaluare, urmărind traseul individual de dezvoltare al fiecărui copil.

Proiectul Complexului Educațional Gimnaziul-Grădiniță „STEAM” reflectă angajamentul Primăriei Chișinău în promovarea unui sistem educațional modern și adaptat la nevoile și aspirațiile tinerei generații, contribuind astfel la creșterea calității învățământului în capitală.