Fiecare familie din R. Moldova care își încălzește locuința cu lemne va putea beneficia de câte trei metri steri la prețuri similare celor din anul 2021.

Anunțul a fost făcut de secretarul General al Guvernului Republicii Moldova, Dumitru Udrea, în cadrul unei conferințe de presă.

“Cetățenii care utilizează sobele tradiționale pe lemne ca sursă principală de încălzire vor putea cumpăra câte trei metri steri de lemne. 

Guvernul va asigura consumatorii casnici la un preț similar cu cel de anul trecut. În acest an prețul de vânzare a lemnului de specii tari va varia între 550 și 875 de lei, pentru lemnul moale prețurile vor varia între 350 și 475 de lei per metru stern. 

Încurajăm administrațiile publice locale să asigure cu lemne familiile social-vulnerabile și persoanele în vârstă”, a subliniat Dumitru Udrea.

Pentru ca prețul lemnului să nu crească Guvernul a subvenționat Agenția Moldsilva cu peste 64 milioane de lei.

Totodată, Udrea a anunțat că agenții economici nu vor putea procura lemne de la Moldsilva pentru comercializare.

Amintim că Agenția „Moldsilva” dă asigurări că va livra cantitatea necesară de lemn tuturor celor 24 de ocoluri silvice din Republica Moldova. 

Lemnul respectiv vândut ulterior celor care au depus cereri de procurare la primării până la 31 iulie.

Potrivit Biroului Național de Statistică, peste 680 de mii de familii din Republica Moldova își încălzesc locuințele cu lemn sau cărbune, alte 285 de mii cu gaze naturale, iar 165 de mii au încălzire centralizată.

Sursa: știri.md