Cristina Costiucenco, cetățeanca Republicii Moldova ucisă în atacul de la sala de concerte Crocus City Hall din Rusia, a fost condusă pe ultimul drum pe 28 martie, la Moscova.

La înmormântarea femeii, care era originară din orașul Bender, regiunea transnistrean, a fost prezent Leonid Manakov, „reprezentantul” Tiraspolului în Federația Rusă. Manakov a transmis flori din partea liderului de facto al regiunii transnistrene Vadim Krasnoselski, scrie presa din stânga Nistrului.

Atacul terorist de la Crocus City Hall, amplasat în orașul Krasnogorsk, regiunea Moscova, a avut loc în seara zilei de 22 martie, înainte de concertul trupei Picnic. Mai multe persoane au dat buzna în clădire și au deschis focul, rănind 551 de persoane și ucigând – 144.

Una dintre persoanele omorâte în atentat este cetățeanul Republicii Moldova Cristina Costiucenco, informație confirmată de Ministerul Afacerilor Externe de la Chișinău. Soțul femei, care se afla împreună cu ea în momentul atacului terorist, la fel, și-a pierdut viața.

Presa din regiunea transnistreană scrie că Cristina Costiucenco era originară din Bender și este fiica unui cunoscut medic din această localitate, Elena Priseajnaya. Femeia avea doi copii minori care, după decesul acesteia, au trecut în grija bunicii.

sursa