O tânără în vârstă de 28 de ani a fost recunoscută vinovată de săvârșirea infracțiunii de lăsare în primejdie care a cauzat decesul victimei, stabilindu-i-se pedeapsa sub formă de închisoare pe un termen de trei ani, cu executare în penitenciar pentru femei.

Conform învinuirii înaintate,la 20 iunie 2021, inculpata, fiind locatară a unui apartament din sectorul Ciocana al Capitalei, a născut prematur în acel apartament, un copil de sex masculin, la termenul de opt luni.

Ulterior, în următoarele patru zile, inculpata, cunoscând cu bună-știință că nu s-a aflat la evidența medicului, iar copilul necesita investigații medicale, intenționat nu s-a adresat pentru ajutor, iar din cauza stării de sănătate provocate de nașterea prematură, greutatea scăzută şi dezvoltarea slabă, la 24 iunie 2021, nou-născutul a decedat.

Potrivit raportului de expertiză judiciară, medicii au concluzionat printre altele că „decesul copilului, cel mai probabil, putea fi evitat, dacă acesta s-ar fi născut într-o unitate medicală specializată.”

Totodată, conform aceluiași raport, în organismul micuțului s-a depistat alcool etilic.

Inculpata și-a recunoscut integral vinovăția de fapta pentru care a fost acuzată.

În privința acesteia a fost aplicată măsura preventivă a obligației de a nu părăsi țara, până la rămânerea definitivă a sentinței.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Chișinău.

sursa