Droguri de peste 150 de mii de lei depistate în bagajul unui bărbat. Unde erau ascunse substanțele narcotice

5 moldoveni cu vârstele cuprinse între 34 și 46 de ani au fost reținuți de oamenii legii pentru contrabandă și trafic ilegal de droguri. Aceștia făceau parte dintr-un grup criminal bine organizat, liderul căruia, la momentul reținerii era condamnat condiționat pentru infracțiuni similare.

Astfel, în urma investigațiilor demarate de oamenii legii s-a stabilit că de tip pastile psihotrope „Subutex”, precum și „Methadone” în formă lichidă erau aduse în Republica Moldova prin contrabandă, prin intermediul microbuzelor de rută și erau ascunse printre produse alimentare sau haine.

Persoanele domiciliate în municipiul Chișinău au fost reținute în timp ce realizau drogurile, asupra lor fiind depistate peste 40 de pastile psihotrope și bani proveniți din realizarea drogurilor. O pastilă de subutex era vândută de suspecți cu 800 – 1000 de lei, aceasta fiind suficientă pentru 6 – 8 consumatori.

Ulterior a fost reținut și individul responsabil de transmiterea drogurilor. El a fost prins în momentul în care a traversat frontiera de stat ca pasager al rutei Franța (Lyon) – Moldova (Chișinău).

În timpul cercetării bagajului acestuia, au fost depistate 29 de recipiente a câte 10 – 15 ml cu inscripția Methadone și peste 50 de pastile psihotrope de tip Subutex. Drogurile erau camuflate printre haine și produse alimentare.

Valoarea totală a drogurilor ridicate pe acest caz se ridică la peste 150000 lei. Dacă li se va dovedi vinovăția, susepcții riscă o pedeapsă cu închisoare de la 7 la 15 ani.