Comunitatea moldovenească din Austria a participat activ la acțiunea organizată de Vienna goes Europe și sprijinită de MoldWien, organizația comunității basarabene din Austria.

Acțiunea și-a propus să consolideze sprijinul Republicii Moldova, Georgiei și Ucrainei în obținerea statutului de state candidat la aderare la UE, transmite realitatea.md.

La eveniment au fost prezenți atât reprezentanți ai formațiunilor politice din Austria, cât și reprezentanți ai misiunilor diplomatice care sprijină parcursul european a celor trei țări. Helmut Brandstätter, deputat în parlamentul Austriei din partea fracțiunii politice NEOS (Partidul Noua Austria și Forumul Liberal) a fost unul dintre politicienii care au participat la marș, pentru a susține parcursul European al Republicii Moldova.

O zi mai târziu, politicianul a vizitat Moldova. El a purtat discuții cu reprezentanți ai Parlamentului și a Guvernului Republicii Moldova, în vederea păstrării unei ambianțe de previzibilitate, pace și de stabilizare social-economică.

„Trăim posibilul scenariu ca Republica Moldova să revină acasă, în familia europeană. La fel ca în Austria, tezaurul Republicii Moldova pe lângă valoroase artefacte ale unui trecut glorios, va cuprinde și o propoziție dăltuita în aur – „Moldova este liberă”. Libertate înseamnă a fi independent, liber de a decide soarta propriului popor. 

Uniunea Europeană face posibil asimilarea valorilor noastre în marea familie a valorilor europene”, a spus participanților la acțiune Ludmila Tino Sîrbu, fondatoarea asociației MoldWien și consultantă pe probleme de integrare socială.

PUBLICITATE

Viena goes Europe este o platformă de susținere, consolidare și cooperare între minoritățile naționale și instituțiile europene și internaționale. Marșul de solidaritate a fost susținut și de Ambasada Republicii Moldova în Austria și