Dosarul licitaţiilor trucate în educaţie. Primăria a desfăcut toate contractele cu firmele implicate

Primăria a desăcut toate contractele cu firmele ce livrau produse alimentare în şcoli şi grădiniţe şi care sunt implicate în scandalul alimentelor alterate. Anunuţul a fost făcut de municipalitate printr-un comunicat de presă.

Totodată, primăria anunţă că până la sfârşitul acestui an, produse alimentare în şcoli şi grădiniţe vor fi livrate de către ceilalţi agenţi economici la care nu au fost depistate nereguli.

De asemenea, primăria anunţă că în perioada imediat următoare va iniţia discuţii publice la care vor participa părinţi, reprezentanţi ai instituţiilor de învâţământ şi în cadrul cărora se va discuta despre modul de alimentaţie a copiilor, dar şi despre cum să se schimbe situaţia.

Măsurile respective au fost luate în urma scandalului de acum 10 zile când CNA a descins la mai multe firme care livrau alimente în grădiniţe şi şcoli într-un dosar privind trucarea licitaţiilor. În depozitele acestor firme au fost depistate alimente alterate care se presupune că ar fi ajuns pe mesele copiilor. Mai mult, au fost făcute publice şi o serie de interceptări telefonice din care reiese acest lucru.