Directoarea generală adjunctă pentru operațiuni ai Organizației Internaționale pentru Migrație, Ugochi Daniels, a efectuat o vizita în Republica Moldova. Oficiala și-a început ziua cu discuții cu partenerii OIM Moldova din societatea civilă, care activează în proiecte umanitare comune, transmite IPN.

Agenda directoarei generale adjuncte OIM, Ugochi Daniels, a inclus și o întrevedere întâlnirea cu ministrul muncii și protecției sociale din Republica Moldova, Alexei Buzu.

La întrevedere, Ugochi Daniels a subliniat importanța consolidării sistemelor în domeniul protecției sociale. Avansarea migrației în Moldova este importantă deoarece aceasta va contribui la completarea deficitului de personal calificat.

De asemenea, directoarea generală adjunctă a OIM a recomandat Guvernului să lucreze la noul proiect de legislație privind migrația care se îndreaptă în acest sens.

La rândul său ministrul muncii și protecției sociale, Alexei Buzu, a menționat că este important ca direcția spre integrarea în Uniunea Europeană să fie ireversibilă.