DEMONSTRAT! Dormitul dezbrăcat duce la o viață mai sănătoasă

Oamenii de știință au constatat că dormitul dezbrăcat duce la o viață mai sănătoasă, de aceea recomandă ca persoanele să doarmă fără haine tot timpul, nu doar în zilele foarte călduroase.

Lipsa hainelor în timpul nopții are beneficii de la stimularea virilității masculine până la reducerea stresului, sau vindecarea unor afecțiuni.

Ajută la combaterea bolilor de inimă

Un somn bun pe parcursul nopții scade șansele diabetului zaharat și a bolilor de inimă. Cercetatorii de la Universitatea din Warwick au descoperit ca persoanele care au dormit doar câteva ore pe săptămână au fost mai predispuse la probleme provocate de glicemia crescută

Este benefic pentru bărbații care doresc să devină tați

Un studiu din 2015 a concluzionat că bărbații care doresc să facă copii ar trebui să doarmă dezbrăcați. Cercetătorii au urmărit 500 de bărbați pe parcursul unui an și au făcut o legătură între lenjeria pe care o purtau și calitatea spermei. Concluzia a fost că bărbații care purtau pantaloni scurți largi în timpul somnului aveau spermă cu 25% mai slabă decât cei care purtau puțin afectată decât bărbații care purtau lengerie mulată sau deloc.

Mai puțin haine = mai fericit

Un studiu realizat în 2014 pe 1.000 de britanici a concluzionat că oamenii care purtau hai puține haine erau mai fericiți. Studiul a arătat că 57% dintre cuplurile care au dormit în nud au pretins că sunt fericite împreună.

De asemenea, expertul în somn, Neil Robinson susține că, dormitul dezbrăcat duce la scaderea cortisolului, creste hormonul de crestere si echilibreaza melatonina, toate acestea duc la reducerea nivelului de stres, scrie libertatea.ro

Acesta a mai spus că somnul gol este bun și pentru piele deoarece îmbunătățește circulația și păstrează pielea mai sănătoasă.