În Chișinău se înregistrează o intensitate de creștere a numărului de viroze sezoniere, în special la copii.

Din 1.642 de internări înregistrate săptămâna trecută în instituțiile medicale municipale, o parte dintre acestea au fost diagnosticate cu sindrom bronho-pneumonii și pneumonii acute, a declarat șeful Direcției Generale Asistență Medicală și Socială, Boris Gîlca, în cadrul ședinței operative de la Primărie, transmite Radio Chișinău.

„Avem o intensitate mai mare la viroze, virozele sezoniere în special la copii, avem un număr de adresări sporit și de internări la fel în spitalele de profil din municipiu. COVID-19 nu a plecat, el este. Săptămâna trecută am avut înregistrate 64 de cazuri. Rămâne pentru noi vaccinarea împotriva COVID-19, o altă prioritate este vaccinarea antigripală”, a spus Gîlca.

Săptămâna trecută au fost depistate și 10 cazuri de tuberculoză, fapt pentru care recomandă mai multă vigilență la simptomele care durează timp de mai multe zile, a subliniat Boris Gîlca.

Persoanele care fac parte din grupele de risc, cu comorbidități, grupurile profesionale, sunt rugate să se adreseze la medicul de familie, pentru a-și administra vaccinul antigripal pentru sezonul curent, au recomandat specialiștii în sănătatea publică.