Covoarele moldoveneşti aufost incluse în listele patrimoniului cultural UNESCO. Mai exact, este vorba despre o tehnică des întâlnită în Moldova, dar şi în România la ţesutul covoarelor, tehnica scoarţă. Decizia a fost luată la Comitetul Interguvernamental UNESCO, iar ţara noastră a fost reprezentată de Andrei Chistol, secretar de Stat în cadrul Ministerul Culturii care a declarat că acest lucru va permite lumii întregi să cunoască mai bine cultura şi arta din Republica Moldova.
„Înscrierea tehnicilor tradiţionale de realizare a scoarței în România şi Republica Moldova în patrimoniul cultural imaterial al umanității UNESCO va face posibilă o mai bună cunoaştere a scoarţelor româneşti pe plan naţional şi internaţional, salvgardarea tehnicilor tradiţionale şi transmiterea acestora generaţiilor viitoare“, a menţionat Andrei Chistol.
Pe lângă Tehnicilele tradiționale de realizare a scoarței în România și Republica Moldova, până în prezent, România şi Republica Moldova au introdus pe Lista Reprezentativă a Patrimoniului Cultural Imaterial al Umanității „Colindatul de ceată bărbătească în România și Republica Moldova“ (2013).