Coreea de Sud va dona școlilor din Republica Moldova încă 450 de calculatoare

Republica Coreea va dona școlilor din Republica Moldova încă 450 de calculatoare. Azi, la Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a fost semnat un memorandum în cest sens cu Oficiul Special Guvernamental pentru Educație a Provinciei Jeju din Coreea de Sud.

Colaborara dintre cele două instituții a fost astfel prelungită cu încă trei ani, iar calculatoarele vor fi oferite Republicii Moldova în trei tranșe, a câte 150 de unități pe an.

Mai mult, memorandumul de colaborare prevede și instruirea în domeniul TIC a 60 de profesori din Republica Moldova. Instruirile se vor face în Coreea de Sud, de asemenea, treptat, timp de trei ani de zile, urmând ca anual de aceste cursuri să beneficieze câte 20 de profesori din Moldova.

Școlile care vor primi calculatoarele și profesorii care vor merge la cursuri în Coreea de Sud vor fi selectați de Ministerul Educației.

„În 2015 am semnat primul memorandum cu colegii din Coreea de Sud. Acest memorandum a însemnat acordarea în trei tranșe a 450 de calculatoare performante instituțiilor de învățământ din Moldova. Este un ajutor inestimabil din două puncte de vedere, în primul rând, pentru că educația digitală constituie una din prioritățile Ministerului Educației, iar în al doilea rând, Coreea este unul dintre înaintașii dezvoltării tehnologiilor informaționale în întreaga lume, prin urmare, suportul și colaborarea anume cu Republica Coreea ne dă un plus de avantaj”, a menționat ministra Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc.

„Mă bucură interesul și dorința ministerului de aprofundarea a cooperării noastre. Acest memorandum va îmbunătăți infrastructura școlilor din Moldova. Dorim ca domeniul educațional al Moldovei să se dezvolte în continuare”, a spus reprezentanta Coreii de Sud.

11 instituții de învățământ general din Republica Moldova nu sunt dotate, deocamdată, cu calculatoare.

Un memorandum similar a fost semnat între cele două instituții și acum trei ani. Astfel, din 2015 și până în prezent, Republica Coreea a donat Republicii Moldova alte 450 de calculatoare, care au fost distribuite în 24 de școli.