Scuarul Mihai Eminescu trebuie să fie modernizat, iar comercializarea lucrurilor artizanat urmează să fie făcută în alt loc. Cel puțin asta spune primarul general Ion Ceban, în cadrul ședinței Consiliului Municipal Chișinău. La ședința de astăzi a Consiliului Municipal Chișinău au venit mai mulți comercianți care au lucrat ilegal și au cerut ca această pseudo piață să nu fie mutată, iar lucrările de reparație să fie anulate.

Această solicitare a provocat revolte în rândul consilierilor, aceștia din urmă precizând că în centrul vechi al capitalei nu există loc pentru comerț .

„Nu contează cine a votat pentru cine la alegeri – toți ați votat pentru schimbarea în bine în Chișinău și nu vrem haosul și trotuarele stricate, pe unde este imposibil de mers. Vom găsi un loc unde să lucrați în liniște, iar reparațiile vor fi făcute”, a punctat primarul.

Anterior, primarul general a propus ca acești comercianți să fie mutați pe strada pietonală, în spatele Catedralei. Luni, edilul va avea o întâlnire cu reprezentanții comercianților, pentru a discuta planurile de viitor.