Centrul Național Anticorupție a anunțat astăzi că a devenit prima agenție națională anticorupție care a primit certificatul internațional anti-mită ISO 37001 și certificatul internațional de securitate a informației ISO 27001, comunică MOLDPRES.

Pentru a primi cele două certificate, CNA a fost supus unui audit internațional riguros, timp de câteva luni. Prima etapă de evaluare a vizat conformitatea actelor normative interne, urmată de un diagnostic al proceselor-cheie din instituție, cu formularea de recomandări în vederea îmbunătățirii actualului sistem de management anti-mită și de securitate informațională.

Cea de-a doua etapă a constat într-o vizită a echipei de audit, în cadrul căreia auditorii au avut discuții cu efectivul de conducere și de execuție al CNA pe marginea proceselor de lucru, dar și altor chestiuni importante. Astfel, în urma acestor evaluări, Centrului Național Anticorupție i-au fost acordate cele două certificări internaționale.

Certificatele de standardizare au fost eliberate pentru 3 ani, cu posibilitatea reînnoirii acestora cu condiția unui nou audit. Certificarea a fost realizată cu suportul Proiectului „Lupta cu corupția prin consolidarea integrității durabile în Republica Moldova” implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) Moldova, cu susținerea financiară a Ministerului de Externe al Norvegiei.