Lucrările de reconstrucție a Stației de epurare a apelor reziduale din Chișinău se desfășoară fără întrerupere. Până la această etapă construcțiile civile au fost efectuate în proporție de 52%. De asemenea, în proporție de 92% a fost procurat echipamentul necesar.

Primarul general, Ion Ceban, a mers astăzi într-o vizită de lucru pentru a vedea cum se desfășoară lucrările de reconstrucție. Edilul susține că o soluție pentru a scăpa definitiv de mirosul neplăcut ar fi construcția unei Stații de epurare de tip închis.

”Întreprindem toate măsurile ca mirosul urât să nu revină la vară în Capitală, iar pentru viitor ca soluție ar fi construcția unei Stații de epurare de tip închis, după modelul țărilor dezvoltate. Această problemă a fost conservată toți acești ani de toți cei care au condus municipalitate și ar trebui să le fie rușine pentru faptul că au permis să se dezvolte o bombă ecologică”, a declarat primarul.

Până la această etapă, toate cele trei lagune au fost acoperite cu primul strat din geotextil. În prezent, continuă lucrările de montare a aeratoarelor și acoperirea cu stratul doi de geotextil.

Primarul a specificat că în condițiile pandemiei COVID-19, la solicitarea agenților economici de peste hotare, a fost prelungit până la 11 mai termenul limită de depunere a ofertelor pentru licitația inițiată de Apă Canal Chișinău pentru procurarea de soluții și pulverizatoare care vor fi folosite pentru cele 118 geotuburi cu nămol.

Alături de cei peste 50 de angajați la reconstrucția Stației de epurare, lucrează și 3 specialiști din România, iar pe 4 mai urmează ca la Chișinău să mai ajungă alți 15 muncitori din țara vecină.