O instanță din Rusia a oprit procedurile împotriva lui Khochbar Djamalov, unul dintre figuranții dosarului penal privind importarea a 27 de icoane ortodoxe în care erau ascunse explozibili. Presa rusă scrie că ambii șoferi dețin cetățenie moldovenească. Cu toate acestea, numărul inculpaților nu fusese anunțat oficial până acum.

„Djamalov Khochbar. Lista articolelor: articolul 226.1 partea a 2-a, paragraful „c” din Codul de procedură penală al Federației Ruse. Material (control judiciar, în executarea unei pedepse și altele): privind alegerea unei măsuri preventive în forma de detenție (punctul 1, partea a 2-a a articolului 29 din Codul de procedură penală al Federației Ruse; articolul 108 din Codul de procedură penală al Federației Ruse). Rezultat în raport cu persoana: procedura în cauză a fost încheiată (inclusiv în legătură cu retragerea plângerii/reprezentării)”, se spune în materialele instanței de apel a Tribunalului Regional Pskov.

Potrivit life.ru, cazul lui Djamalov a fost examinat în aceeași zi și de același judecător ca cazul altui deținut, Dmitri Gratia. Acesta din urmă a fost deja arestat și acuzat în temeiul articolului de contrabandă cu explozibili și dispozitive explozive. Ambii ar avea cetățenie moldovenească. 

Amintim că, captura de icoane care conțineau explozibili a fost descoperită pe 2 aprilie, în regiunea Pskov. Serviciul Federal de Securitate (FSB) a confiscat 27 de dispozitive explozibile improvizate, 70 de kg de explozibili din plastic, 91 de detonatoare electrice etc. O persoană implicată a fost deja reținută și a fost deschis un dosar penal. 

sursa