Celebrul personaj de desene animate Winnie the Pooh a ajuns pe lista neagră a guvernului chinez, transmite subiectulzilei cu referire la digi24.ro.

Ursulețul drăgălaș creat de englezul A.A. Milne este, mai nou, un inamic al cenzorilor chinezi.

Aparatul de cenzură de la Beijing a interzis difuzarea în China a celui mai recent film de animație cu Winnie the Pooh, transmite Hollywood Reporter.

Motivul? Personajul de desene animate face furori printre utilizatorii de rețele socializare care folosesc meme-urile pentru a-l satiriza pe liderul Xi Jinping.

Este vorba despre un trend care a început în 2013, pe fondul vizitei în China a șefului de atunci de la Casa Albă, Barack Obama. O imagine în care cei doi președinți, îmbrăcați în cămăși albe, se plimbă în bătaia soarelui pe o pajiște a primit un meme pe măsură: o copie aproape perfectă găsită într-o ilustrație în care Winnie și Tigger pășesc în același mod, cu aceeași poziție a corpului.

Pe măsură ce tot mai multe asemănări izbitoare între scene din desenele animate și diverse prezențe publice ale lui Xi Jinping s-au viralizat prin meme-uri pe rețelele de socializare, aparatul de cenzură al Beijingului a început să riposteze, blocând din ce în ce mai multe site-uri.

Ar mai exista, însă, și un alt posibil motiv pentru care difuzarea filmului cu Winnie the Pooh a fost repsinsă în China, scrie The Guardian.

Autoritățile au un număr strict în privința cantității de filme americane pe an în „meniul” cinematografelor din China – doar 34 de producții.

Acesta nu este singurul film Disney care nu a primit acordul decidenților de la Beijing în acest an, ci a fost și cazul fantasy-ului A Wrinkle in Time.