Direcția Generală Educație, Tineret și Sport anunță că pentru a îmbunătăți și pentru a moderniza procesul educațional în instituțiile de învățământ general din municipiul Chișinău se implementează Catalogul electronic (SICE).

Acesta are scopul de a asigura o evidență zilnică precisă și eficientă a procesului educațional la nivel de instituție, transmite Știri.md.

Astfel, în conformitate cu Instrucțiunea de implementare a Catalogului electronic, aprobată prin Ordinul Ministerului Educației și Cercetării, conectarea instituțiilor de învățământ la acest catalog electronic se va realiza în urma solicitării din partea conducerii instituției.

Pentru a solicita conectarea la Catalogul Electronic, conducerile instituțiilor de învățământ din municipiul Chișinău sunt rugate să trimită cererea lor la adresa de e-mail: [email protected]. Acest demers este necesar pentru a iniția procesul de conectare și a asigura accesul instituției la catalogul electronic.

De menționat că, în baza experienței acumulate în utilizarea SICE timp de cel puțin un an de studii, fiecare instituție de învățământ are posibilitatea să ia decizia de a renunța la catalogul pe suport de hârtie. Odată luată această decizie, instituția trebuie să notifice atât Ministerul Educației și Cercetării, cât și Direcția Generală Educație, Tineret și Sport cu privire la aceasta.