Apple va prezenta seria iPhone 15 și noile modele Apple Watch printr-un eveniment de prezentare planificat pentru 12 septembrie. Evenimentul va fi transmis online pe site-ul companiei și pe aplicația Apple TV, conform Gadjet.ro.

Seria iPhone 15 va cuprinde patru modele: iPhone 15, 15 Plus, 15 Pro și 15 Pro Max. Precomenzile pentru acestea vor începe în SUA la trei zile după prezentare, pe 15 septembrie, iar primele livrări sunt programate pentru 22 septembrie.

În ceea ce privește iPhone 15 Pro Max, există întârzieri posibile în livrarea acestui model, cu speculații că aceasta ar putea avea loc abia în luna octombrie din cauza problemelor de producție.

O schimbare notabilă este trecerea de la conexiunea Lightning la USB-C, cerută de reglementările din Uniunea Europeană, India și Arabia Saudită.

În cazul iPhone 15 și iPhone 15 Plus, funcționalitatea Dynamic Island va fi adăugată, iar camera foto a modelului iPhone 15 Pro Max va integra o lentilă periscop pentru un zoom optic de 6x, un upgrade semnificativ față de zoom-ul optic de 3x oferit de modelele anterioare.

În ceea ce privește prețurile, acestea vor crește pentru toate modelele din seria iPhone 15, cu o majorare de aproximativ 50 – 100 de euro sau mai mult față de versiunile anterioare.

De asemenea, în cadrul evenimentului de pe 12 septembrie, Apple va prezenta seria 9 de Apple Watch, inclusiv un nou model Ultra.