Șeful Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, nu exclude ca în perioada electorală ar putea apărea noi cazuri de finanțare ilegală a partidelor.

În cadrul unui interviu pentru EuropaLiberă, șeful Procuraturii Anticorupție a precizat că formațiunile ar putea fi atrase la răspundere.

„În perioada electorală, partidele sunt obligate să depună rapoarte în fiecare săptămână la CEC despre cheltuielile partidului și despre finanțarea lor, care sunt veniturile partidului. Dacă în perioada electorală un partid va depune un raport care conține informații false, asta e o infracțiune legată de finanțarea ilegală a partidelor politice, depunerea unui raport fals. O infracțiune pentru care a fost trimisă în judecată Marina Tauber și Partidul Șor”, a declarat Dragalin.

În opinia sa, asemenea cazuri se întâmplă des în R. Moldova, și implică mulți oameni și mulți bani. Șeful PA a mai dezvăluit că actualmente subalternii săi au în gestiune cinci-șase dosare în care sunt vizați lideri de partid. Conform ei, aceștia ar accepta cu bună-știință bani de la grupuri criminale organizare.

Dragalin a refuzat să precizeze politicienii la care se referă. Totodată, Dragalin nu știe când dosarul privind finanțarea ilegală a Partidului Șor va ajunge pe masa judecătorilor, deoarece este voluminos.