Autoritățile de la Chișinău intenționează să lanseze aplicația mobilă EVO până la finele acestui an. Aceasta are scopul de a face conexiunea dintre cetățean și stat mai facilă. Anunțul a fost făcut de secretarul de stat al Ministerului Dezvoltării Economice și Digitalizării, Mihai Lupașcu, la data de 4 septembrie.

Potrivit oficialului, în prima etapă, aplicația va pune la dispoziția cetățenilor actele de identitate digitalizate. La fel, direct din telefon, vor putea fi procesate plățile guvernamentale, transmite Știri.md, cu referire la newsmaker.md. 

„În prima instanță o să avem identitatea digitală. Adică buletinul de identitate, permisul de conducere, pașaportul și alte acte de identitate vor fi disponibil pe telefon. Aplicația ne va permite să utilizăm aceste acte fără să le purtăm cu noi în format hârtie. Așadar, actele disponibile vor fi echivalate cu actele clasice, pe teritoriul Republicii Moldova”, a declarat Mihai Lupașcu.

De asemenea, Lupașcu menționează că digitalizarea completă a serviciilor în Republica Moldova este unul dintre obiectivele Ministerului Dezvoltării Economice și Digitalizări, pentru următoarea perioadă. 

„Avem un scop – de a crea un viitor complet digital, unde toate serviciile vor fi complet digitalizate”, a mai precizat Lupașcu.