Un bărbat din Cahul, în vârstă de 24 de ani, a fost condamnat la 1 an și 6 luni, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip semiînchis, pentru violență în familie față de fiul vitreg. Sentința a fost pronunțată de Judecătoria Cahul, sediul Central, la 26 ianuarie 2024.

Potrivit învinuirii înaintate de către procurori, inculpatul, la 12 mai 2023, în jurul orei 10 dimineața, aflându-se la domiciliul său amplasat în raionul Cahul, împreună cu soția lui și fiul său vitreg, care la acel moment avea 1 an și 9 luni, din motiv că minorul a făcut necesitățile fiziologice în pantaloni, i-a aplicat ultimului lovituri cu palma în zona feselor, capului și urechii stângi. 

Drept urmare, i-a cauzat minorului, conform raportului de expertiză judiciară: echimoză pe cap din dreapta, echimoză în regiunea temporală stângă, echimoză pe pavilionul urechii stângi, echimoze pe față din dreaptă, echimoză masivă în regiunea lombară cu trecere pe ambele fese, care condiționează dereglarea sănătății de scurtă durată și se califică ca vătămare ușoară.

Inculpatul și-a recunoscut vinovăția în comiterea faptei imputate.

În privința inculpatului a fost aplicată măsura preventivă sub formă de arest preventiv, până la intrarea sentinței de condamnare în vigoare.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Cahul.

sursa