Primăria Chișinău, împreună cu IGSU și administrația instituției de învățământ, continuă să monitorizeze situația de la Liceul „Liviu Deleanu”, acolo unde vineri, 5 aprilie, a avut loc un incendiu.

CSE Buiucani a decis că în perioada 8-12 aprilie, elevii să continue studiile de la distanță, în format online, așa încât în această perioadă să fie înlăturate consecințele, să fie făcute igienizări și reparații curente.

„Astăzi, urmează să fie evaluate pagubele, iar administrația liceului să vină cu un plan de activitate educațională și cu un plan de acțiuni și cât vor costa lucrările de reparație. Totodată, IGSU urmează să vină și cu un raport privind cauzele producerii incendiului”, a anunțat șeful adjunct al Direcției Educației, Andrei Pavaloi, în cadrul ședinței de azi a Primăriei Chișinău.

Amintim, la fața locului au intervenit 10 echipaje ale pompierilor. Incendiul s-a produs la subsolul instituției și s-a extins la un depozit de la etajul 1. Niciun elev nu a avut de suferit, toți fiind imediat evacuați din clădirea liceului.