Au recrutat 45 de fete pentru servicii de videochat. Un proxenet american, reținut

Au recrutat 45 de fete pentru servicii de videochat, conferințe și show-uri sexuale în regim online. Este vorba despre un bărbat de 45 de ani, originar din Statele Unite și stabilit cu traiul în Moldova și iubita acestuia, o moldoveancă de 25 de ani. Pentru aceste servicii, suspecții primeau sume enorme de la clienții de peste hotare.

Oamenii legii au documentat activitatea celor 2 jumătate de an, timp în care s-a stabilit că aceștia se ocupau cu astfel de afacere de 2 ani. Ei recrutau fete prin intermediul rețelelor de socializare sau site-urilor de anunțuri. Până în prezent au fost identificate 45 de fete cu vârstele cuprinse între 18 și 35 de ani.

În urma descinderilor efectuate, în unul dintre studiourile în care se practica videochat a fost reținut în flagrant liderul grupului, bărbatul de 45 de ani în momentul desfășurării unor conferințe video și show-uri sexuale în regim on-line.

În cadrul perchezițiilor, a fost ridicată tehnică computerizată, carduri bancare și alte obiecte ce dovedesc complicitatea și vinovăția acestora.

Pentru aceste servicii amorale, clienții virtuali transferau sume enorme de bani pe contul deschis de cetățeanul SUA în străinătate, iar ulterior, pentru a legaliza proveniența, banii erau extrași în numerar la diferite bancomate și bănci din Moldova.

La moment, liderul grupului a fost arestat pentru 30 de zile, iar iubita acestuia este cercetată în stare de libertate. PE numele lor a fost pornită o cauză penală pentru proxenetism, fapt ce se pedepsește cu până la 7 ani de închisoare.