Atenție, sector supravegheat de vecini! Localnicii din satul Micăuți vor lua rolul agenților de pază

Atenție, sector supravegheat de vecini! Astfel de afișe au apărut pe străzile din localitatea Micăuți, raionul Strășeni. Autoritățile vor astfel să alunge hoții și să informeze oamenii că locuințele din sat nu sunt lăsate fără supraveghere.

După ce proiectul “Supraveghere de vecinătate” a fost implementat în mai multe sate, acesta a ajuns și la Micăuți. Poliția își propune astfel ca să creeze o comunitate mai sigură, cu atât mai mult că tot mai mulți oameni sunt plecați la munci peste hotare, iar locuințele lor sunt lăsate fără supraveghere, devenind astfel ușor pradă hoților.

Proiectul este binevenit și de către cei care rămân acasă, întrucât atunci când pleacă pentru câteva ore cu treburi, stau liniștiți întrucât știu că de casa lor are grijă vecinul.

Localitatea a fost împărțită în 6 sectoare, iar în fiecare din el a fost numit un gospodar, supraveghetor principal care să aibă grijă de liniștea și securitatea în mahalaua sa. Toți 6 au semnat câte o înțelegere formală cu autoritățile locale.

Potrivit responsabililor de la poliție, proiectul urmează să fie implementat în toate localitățile din țară. Până acum, el a fost instituit în 85 de sate.