Protest de amploare în România. Zeci de mii de oameni au ieșit în stradă nemulțumiți fiind de proiectul de lege privind grațierea și modificarea Codului Penal. Oamenii au scandat lozinci în susținerea DNA.

Oamenii și-au dat întâlnire în Piaţa Univeristăţii, de unde au pornit în marş spre Guvern. Ulterior, o parte din ei au mers la sediul PSD și la sediul ALDE, partide care au înaintat acest proiect de lege. Acestora li s-a alăturat și Președintele Klaus Iohannis care a postat pe facebook și câteva fotografii.

 Am venit în Piața Universității ca și miile de români, ca să-mi arăt indignarea. O gașcă de oameni politici cu probleme penale vrea să schimbe legislația din România, vrea să slăbească statul de drept. Așa ceva nu se poate admite”, a scrus Klaus Iohannis pe facebook.

iohannis_protest

Aproximativ 1.000 de oameni au ieșit în stradă la Brașov, tot 1.000 de oameni s-au adunat în centrul Timișoarei și la Constanța, la Cluj Napoca – peste 5.000 de oameni, iar la Sibiu – 2.000-3.000 de oameni. Sute de protestatari s-au adunat și în Pitești, Ploiești, Galați, Iași, Arad, Oradea și alte mari orașe. La Timișoara, primarul Nicolae Robu s-a alăturat manifestanților.

Protestul s-a încheiat aproape de miezul nopții, fără incidente.